Twitter Müzik Servisi Geliyor.!

Etiketler: ,

Kullanıcı sayısını özellikle 2012 yılının ikinci yarısında artıran mikroblog sitesi Twitter, bu ay sonuna kadar bir müzik arama servisi yayınlamaya hazırlanıyor. 
Son dönemde özellikle mobil reklam alanına yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Twitter, kullanıcı sayısını artırmak için her yolu deneyecek gibi. Şirket, en başarılı Spotify uygulamaları arasında gösterilen We Are Hunted’la birlikte hareket ederek kendisine ait bir müzik arama uygulamasını kullanıcılarına sunmak istiyor. Twitter Music adındaki uygulamanın bu ay sonuna kadar iOS cihazlara gelmesi bekleniyor.
Her iki taraftan da kesin bir açıklama yapılmasa da, Twitter’ın We Are Hunted’ın teknolojisinden faydalanarak kendi uygulamasını yaratmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun yanı sıra We Are Hunted’ın resmi sitesinin bir süredir erişime kapalı olması ve Twitter hesabının da bir süredir güncellenmemesi de bu iddiaları destekler nitelikte.
Twitter yeni müzik uygulamasıyla birlikte kullanıcılarına sevdikleri sanatçıları takip etme imkânının yanı sıra aynı tarzda müzik yapan benzer sanatçıları da önerecek. Bunun yanı sıra kendi müzik listelerini oluşturabilecek kullanıcılar,#NowPlaying hashtag’i üzerinden o sırada hangi şarkıyı dinlediklerini diğer kullanıcılar ile paylaşabilecekler.
Her ne kadar Pandora ve Spotify gibi güçlü oyuncular olsa da, Twitter’ın bu hamlesi mikroblog sitesinin geleceği açısında önem taşıyor. Zira sosyal medya alanındaki diğer rakipleri Facebook ve Google’ın bir süredir kendi müzik servislerini yaratmak istediği kulislerde sıklıkla konuşuluyor. Yakın gelecek Twitter’ın bu işten ne kadar kârlı çıkacağını göstereceğe benziyor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 yorum:

Yorum Gönder