Google Reader Kapanıyor !

Etiketler: , ,

Google resmi blog sayfası üzerinden yaptığı açıklamayla 8 yıldır hizmet veren Google Reader uygulamasını kapatma kararı aldığını duyurdu. Özellikle blog sayfalarının eski popülerliğini kaybetmesi ve Twitter gibi mikro blog sitelerinin kullanılmaya başlamasıyla birlikte eskisi kadar sık kullanılmayan Reader uygulaması 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alacak. Uygulamanın kapanmasıyla birlikte servisin kullanıcıları sahip oldukları RSS listelerini değişik formatlara dönüştürerek dışarı aktarabilecekler. Google kullanıcıları Takeout isimli programı kullanarak Reader üzerindeki verileri yedekleyebilecekleri konusunda bilgilendirdi.


Servis her ne kadar eskisi gibi kullanılmasa da hala bir çok kullanıcı servisin yayın hayatına devam etmesi gerektiğini düşünüyor. Google’ın servisin kapanacağını açıklamasıyla birlikte sosyal medya üzerinde birlik olan Reader kullanıcıları, Twitter üzerinde #savereader hashtagi üzerinden servisin kapatılmaması için kampanya başlattılar. Yine de bu ve benzeri kampanyaların Google’ın fikrini değiştirmesi beklenmiyor.


Google, Reader servisi ile birlikte eskisi kadar kullanılmayan bir çok servisi de kapatacağını duyurdu. Şirket yaptığı duyuruda, Google Voice App for Blackberry, Apps Script, CalDav API, Google Building Maker, Google Cloud Connect, Search API for Shopping ve Snapseed Desktop adlı servislerini de yakın zaman içerisinde kullanıma kapatacağını yine resmi blog sayfası üzerinden duyurdu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 yorum:

Yorum Gönder